Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ...ΟΧΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα βρίσκονται στο στόχαστρο των επιδιώξεων της συμμορίας του πιο σκληρού μεταπολεμικού καπιταλισμού. Η σταδιακή συρρίκνωση του εισοδήματος με τις διαρκείς μειώσεις μισθών, οι διώξεις μέσω των μεταβολών στη νομοθεσία απολύσεων και αποζημιώσεων, η πρακτική κατάλυση κάθε δικαιώματος στην εξέλιξη του μισθού, σε συνδυασμό με την ασυδοσία των πολυεθνικών ομίλων στον τιμάριθμο δεν επιτρέπουν καμία ελπίδα.
Η ύφεση συνεχώς κλιμακώνεται και σταδιακά η χώρα οδηγείται στην εξαθλίωση, η φυλή μας κινδυνεύει από ένα ιδιότυπο είδος κρίσης, που έχει πολλαπλό περιεχόμενο. Κρίση δημογραφική, οικονομική, κοινωνική, εθνική. Απειλούνται τα πάντα. Από την αίσθηση ασφάλειας του πληθυσμού, το μέλλον, μέχρι και την εδαφική ακεραιότητα.
Η εργασία που περιήλθε σε ανυποληψία από τους θιασώτες του εύκολου χρήματος που αλώνισαν την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, τώρα δέχεται και το μεγάλο κτύπημα. Όλες οι γελοίες θεωρίες των εγκάθετων νεοφιλελευθέρων περί ανταγωνιστικότητας την ίδια ώρα που η χώρα εμφανίζει την μεγαλύτερη ανεργία – ακόμα και από την περίοδο της κατοχής- , γίνονται νόμοι αφού η νομοθεσία έχει περάσει ανοικτά πλέον στους τραπεζίτες, στους γραφειοκράτες και στην ξένες ελίτ.
Η εργασία, πολύτιμος φρουρός του ελληνικού μέλλοντος είναι για μας το μεγάλο όπλο στον αγώνα για την ανάταξη της οικονομίας. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε άλλη εργασιακή μεταβολή. Δεν πρέπει να ανεχτούμε ούτε το παραμικρό.
Τα μέτρα , που ήδη έχουν ληφθεί είναι αντικοινωνικά και αντεθνικά. Πολύ σύντομα ο λαός μας θα τα παραδώσει στην περιφρόνηση.
Η Ελλάδα που  οραματίζεται ο κάθε νέος Ἐλληνας, είναι η Ελλάδα της εργασίας , η Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου