Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ

«Ευρωπαϊκή κομμουνιστική συνάντηση» γίνεται αυτές τις ημέρες στο μέγαρο του Περισσού. Στη συνάντηση έκανε εισηγητική ομιλία η Παπαρήγα, η οποία αφιέρωσε μεγάλο μέρος του λόγου της στο πολιτικό φαινόμενο της εποχής μας, την Χρυσή Αυγή. Ιδού τι είπε:
«Οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις ανέδειξαν ως κοινοβουλευτική δύναμη με 19 βουλευτές την «Χρυσή Αυγή», που είναι ένα ναζιστικό, ρατσιστικό, εγκληματικό μόρφωμα, το οποίο συγκεντρώνει την κύρια αιχμή της δράσης του στο κυνήγι των μεταναστών, ιδιαίτερα ασιατών, με ξυλοδαρμούς, δολοφονικές επιθέσεις, βιαιοπραγίες, εκβιασμούς και απειλές. Το εκλογικό του ποσοστό, ιδιαίτερα σε νεότερες ηλικίες διαμορφώθηκε και από τα ψευδεπίγραφα συνθήματά του, καθώς εμφανίζεται ως αντισυστημικό κόμμα. Η εκτίμησή μας είναι ότι το μόρφωμα αυτό εξελίσσεται κατά το πρότυπο των ταγμάτων εφόδου της χιτλερικής περιόδου και ο βασικός στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί στο τσάκισμα του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, στο χτύπημα του ΚΚΕ. Πίσω από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες και τμήματα του κρατικού μηχανισμού, ενδεχομένως έχει και διεθνείς διασυνδέσεις. Στηρίζεται από θύλακες του συστήματος στα σώματα ασφαλείας και στο στρατό, ενώ πολιτικά αποτελεί γερό βοηθό του συστήματος, καθώς τα περισσότερα κόμματα επικαλούνται τον κίνδυνο από τα λεγόμενα δύο άκρα, εξισώνοντας τον φασισμό με τον κομμουνισμό. Η αντιμετώπισή του δεν μπορεί να γίνει στη βάση του αντιφασιστικού μετώπου ή του μετώπου γενικά κατά της βίας από όπου και αν προέρχεται, γιατί τελικά πίσω από αυτήν την έκφραση θα χτυπηθεί το κίνημα. Η αντιμετώπιση της ΧΡΥΣΉΣ ΑΥΓΗΣ πρέπει να γίνει μέσα από το ίδιο το οργανωμένο κίνημα, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις λαϊκές οργανώσεις, με ξεσκέπασμα του συστημικού του ρόλου, και με αντιμετώπιση των ποινικών αδικημάτων που διαπράττουν με δολοφονικές επιθέσεις που τις βαφτίζουν αυτοδικία. Τα άλλα κόμματα αντιμετωπίζουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από την σκοπιά της αστικής νομιμότητας και της καταδίκης της βίας, στην οποία συμπεριλαμβάνουν και τις αγωνιστικές μαχητικές απεργίες και διαδηλώσεις».
Μερικές αναγκαίες παρατηρήσεις:
1ον) Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι 18 κι όχι 19. Σάμπως δεν τα πάει καλά με την αριθμητική το «κόμμα του λαού» (ή μήπως του… λάου-λάου;).
2ον) Η Χρυσή Αυγή δεν εμφανίζεται ως «αντισυστημικό κόμμα». Είναι αντισυστημικό κόμμα. Αντίθετα, δε μπορεί να είναι αντισυστημικό το κόμμα που κάθε φορά που φουντώνει επικίνδυνα για το σύστημα η οργή του λαού στέλνει το πιο «μαχητικό» του τμήμα να φυλάει τη βουλή, δίκην Κοζάκων που φρουρούν τα Χειμερινά Ανάκτορα.
3ον) Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ποτέ κυβερνήσει την Ελλάδα. Αντίθετα, το ΚΚΕ είχε συμμετάσχει σε δύο συγκυβερνήσεις το 1989, στη μία με την ΝΔ και στην άλλη με την ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, από το 1974 μέχρι σήμερα, στελέχη του ΚΚΕ έχουν κερδίσει αρκετούς δήμους, άρα άσκησαν εξουσία, και είδαμε τα χαΐρια τους. Κανένας κομμουνιστής δήμαρχος δεν επανεξελέγη! Τέλος, ειδικά την περίοδο του «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» (1981-1985), πολλά μέλη του ΚΚΕ διορίστηκαν σε δήμους, κοινότητες και νομαρχίες, με ρουσφετολογικά κριτήρια.
4ον) Καμία… μυστική υπηρεσία (!!!) δεν κρύβεται πίσω από την Χρυσή Αυγή, ούτε εγκόσμια ούτε… διαπλανητική, κι ούτε έχουμε… διεθνείς διασυνδέσεις. Αντίθετα, μέχρι το 1990, πίσω από το ΚΚΕ κρυβόταν η KGB, η Stazi και… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Έρεε δε άφθονη (σε «κόκκινα δολάρια») η… διεθνιστική αλληλεγγύη από τη Σοβιετική Ένωση προς το ΚΚΕ, ενώ οι λαοί της δυστυχούσαν.
5ον) Πράγματι, ένα μεγάλο μέρος των εξαθλιωμένων από το Μνημόνιο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ψηφίζει το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών. Τι ήθελε η Παπαρήγα να ψηφίζουν; Αυτούς που τους εξαθλίωσαν ή αυτούς που τους μισούν κι όταν βρουν την ευκαιρία θα τους σφάξουν στο γόνατο;
6ον) Ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι στο πλάι του προσφέροντας απλόχερα την κρατική επιχορήγηση που εισπράττουν σε όσους έχουν ανάγκη  και ποιοι την κάνουν «μασούρι» και καπιταλιστικές επιχειρήσεις, που θησαυρίζουν απολύοντας κόσμο και κοσμάκη και ποδοπατώντας την εργατική νομοθεσία. Γι’ αυτό την επόμενη φορά θα στείλει την Χρυσή Αυγή στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΚΚΕ στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!
Αντίοχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου