Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


ImageΕπίθεση με σκληρές εκφράσεις εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή εναντίον του Μάκη Βορίδη μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, με τις οποίες τάχθηκε υπέρ της άρσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.

«Η Χρυσή Αυγή εναντιώνεται κάθετα στις απαράδεκτες δηλώσεις του "λαγού" του νεοφιλελευθερισμού και πρώην ακροδεξιού ψευτοεθνικιστή Βορίδη. Η στέγαση και η πρώτη κατοικία είναι ιερό δικαίωμα κάθε Ελληνικής οικογένειας που πρέπει να προστατευθεί μόνιμα. Ας πληρώσουν για μια φορά οι τοκογλύφοι των τραπεζών που ξεζούμιζαν μια ζωή τον Ελληνικό Λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

«Την ίδια στιγμή, τα δύο τέως μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα επί 35 και πλέον χρόνια χρηματοδοτούμενα αφειδώς από τον κρατικό προϋπολογισμό, χρωστούν σήμερα, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, έχοντας μάλιστα προεξοφλήσει και μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, χωρίς να τους επιβάλλεται, ενόψει και της επικείμενης διάλυσής τους, η άμεση εξόφληση, με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης», προσθέτει το κόμμα.

Και δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Χρήστου Παππά, καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης με την οποία ζητεί να μάθει:

"1) Ποια είναι τα ακριβή ποσά που χρωστούν σήμερα από εισπραχθείσες κρατικές επιχορηγήσεις η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ; Πόσα εξ αυτών είναι ληξιπρόθεσμα και με ποιον τρόπο εξυπηρετούνται τα χρέη;

2) Προτίθεται η Κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, να προχωρήσει σε άμεση κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων (κινητών και ακινήτων) των κομμάτων, προς κάλυψη των ληξιπρόθεσμών οφειλών τους στην (κρατική) Αγροτική Τράπεζα ή στις ιδιωτικές που ανακεφαλαιοποιούνται από δημόσιο χρήμα; Επέχουν ή όχι και γιατί, ποινικές ευθύνες οι ταμίες των κομμάτων για την κατάσταση αυτή, μερικοί εκ των οποίων μέχρι σήμερα κατέχουν σημαντικές δημόσιες θέσεις;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου