Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ . ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ










6 σχόλια:

  1. τι είναι;τόσα κι τόσα μουσικά παραδοσιακά σχήματα υπάρχουν από τη περιοχή προς τι τόσο διαφήμιση για το συγκεκριμένο σχήμα που μια φορά το έχω δει και οκ έχω δει και καλύτερα για να λέγονται "συνεχιστές της παράδοσης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συγνώμη αλλά δεν έχεις δίκαιο τα παιδιά παίζουν καταπληκτικά ειδικά ο Σπυράκος είναι ίσως από τους καλύτερους, κατά τη γνώμη μου αλλά και πολλών άλλων, γκαϊντατζήδες της νέας γενιάς.

      Διαγραφή
    2. Πολύ βαριά λέξη "συνεχιστές της παράδοσης". Είναι σαν να βρήκες έναν νέο Στέλιο Καζαντζίδη ή Χρύσανθο Θεοδωρίδη. Για τους Μακεδόνες και τον Τοπικό Ήχο τίποτα.

      Οκ συμφωνώ και με τους 2 παραπάνω με όσα λέτε αλλά πιστεύω πως συνεχιστές της παράδοσης ήμαστε εμείς οι ίδιοι που γυρνάμε από οικισμό σε οικισμό να καταγράψουμε τραγούδια είτε είναι από την Θράκη είτε από τη Μακεδονία κ.ο.κ. Τα συγκροτήματα έχουν έτοιμη δουλειά. Πλέον υπάρχει και το διαδίκτυο και πολλά από αυτά τα τραγούδια που κυκλοφορούν δεν υπάρχουν καν στη δισκογραφία. Συνεχιστές της παράδοσης πρέπει επίσης να λέγονται όσοι θέλουν να ενταχθούν σε συλλόγους και να μάθουν τους χορούς της πατρίδας τους.

      Ελπίζω τουλάχιστον τα παιδιά που απαρτίζουν το συγκρότημα για το οποίο γίνεται λόγος να συνεχίζουν με κατεβασμένα τα κεφάλια τη πολύ καλή δουλειά που κάνουν και αν θέλουν κάποια στιγμή να λέγονται "συνεχιστές της παράδοσης" να μείνουν στο χώρο για καμιά 15ετιά και να μην βγάζουν δίσκο μόνο με τραγούδια που ήδη γνωρίζουμε αλλά και με άλλα. Είπα...Καταγραφή τραγουδιών άγνωστα σε εμάς.

      Από ένα Μακεδόνα
      φίλο της Θρακιώτικης παράδοσης

      Διαγραφή
  2. Εγω εχωντας ακουσει ζωντανα τα παιδια μπορω να πω μονο καλα λογια.Μακαρι και αλλα ατομα της γενιας αυτης να ειχαν τετοια μουσικη παιδεια.Οσο αφορα τον Σπυρο Στρατο τα λογια ειναι περιττα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοβαρολογεί ο Μακεδόνας παραπάνω??Διαφωνώ κάθετα μαζί σου.Όντως ειδικά ο Σπύρος είναι για μένα ο καλύτερος γκαιντατζής της περιοχής και σαφέστατα ο πιο εξελίξιμος.Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν σε αυτό το σχήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου δεν είπα κάτι κακό για το συγκρότημα αλλά ότι οι λέξη που βάζουν δίπλα τους "Συνεχιστές της παράδοσης" ηχεί κάπως. Είναι απλά ένα συγκρότημα κοντά στην παράδοση. Διάβασε σωστά τι γράφω. Δεν αναφέρθηκα σε άτομο συγκεκριμένα αλλά στη λέξη "Συνεχιστές της παράδοσης" και τι πρέπει να λέγεται έτσι. Ο κ.Στράτου, αναφέρομαι σε πληθυντικό διότι δεν τον γνωρίζω προσωπικά, μπράβο του αν είναι ο καλύτερος γκαιντατζής της περιοχής σας και σαφέστατα ο πιο εξελίξιμος. Αυτό δείχνει ότι αγαπάει αυτό που κάνει αλλά μην μείνει εκεί. Υπάρχουν αμέτρητα τραγούδια από εκεί πάνω στα χωριά σας μπορεί να τα μελοποιήσει γιατί έχουμε βαρεθεί να ακούμε το Στέργιο; Να ακουστούν κι άλλα τραγούδια που δεν τα ξέρουμε εμείς εδώ και όχι μόνο εμείς.

      Από ένα Μακεδόνα
      φίλο της Θρακιώτικης παράδοσης

      Διαγραφή