Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ



Image
Τις διαμαρτυρίες οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την στήριξη ασθενών που πάσχουν από AIDS έχει προκαλέσει η απόφαση ορισμένων σχολείων στην Τανζανία να επιβάλλουν στους μαθητές - ασθενείς να φορούν σε εμφανές σημείο στα ρούχα τους μία κόκκινη κορδέλα - ως «σημάδι αναγνώρισης» για την αρρώστια τους.

Εκπαιδευτικοί που ερωτήθηκαν σχετικά προσπάθησαν να αιτιολογήσουν την καταγγελλόμενη ως ρατσιστική πρακτική λέγοντας ότι «ήταν αποτέλεσμα ισχυρότατων πιέσεων τις οποίες άσκησαν γονείς υγιών παιδιών, ώστε να αποφεύγουν τους συμμαθητές τους και να μην κολλήσουν».
Πέραν του ότι το AIDS δεν μεταδίδεται με την απλή κοινωνική επαφή, ο νόμος στην Τανζανία απαγορεύει ρητά τον δημόσιο στιγματισμό των ασθενών, προβλέποντας μάλιστα για τους παραβάτες ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια. Το ότι κάποιος είναι ασθενής θεωρείται απόρρητο προσωπικό δεδομένο, εκτός εάν ο ίδιος (ή οι κηδεμόνες του αν πρόκειται για ανήλικο) αποφασίσει να το κοινοποιήσει.

Υπολογίζεται ότι το 5% του πληθυσμού αυτής της ανατολικοαφρικανικής χώρας, δηλαδή περίπου 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι, είναι φορέας του AIDS. Το υπουργείο Υγείας της Τανζανίας, σε ερώτηση ανταποκριτή του βρετανικού ΒΒC, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, επικαλούμενο ότι «οι καταγγελίες ερευνώνται».

4 σχόλια:

  1. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΟΝΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ......ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευγε εποφιτη ο μονοσ που γραφει σχολια εισαι. εσυ στηριζεισ τον ονο και τισ βλακιεσ του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ...

      Διαγραφή
  3. τα προβατα με τα προβατα. δεν εχουν λυτρωμο. αστουσ νεκρουσ στουσ ταφουσ τουσ, εποφιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή