Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΤΙ;


Για άλλη μια φορά η NASA θα επιχειρήσει να ταράξει τα νερά της επιστημονικής κοινότητας  προγραμματίζοντας έκτακτη συνέντευξη Τύπου για σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) γύρω από μια σημαντική ανακάλυψη που διαπίστωσε στον πλανήτη Άρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου FOX news η αμερικανική υπηρεσία έκανε γνωστό πως οι πληροφορίες προέρχονται από τον διαστημικό βολιστήρα MRO (Mars Reconnaissance Orbiter) ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά στον πλανήτη Άρη από το 2006.
Η ανακάλυψη πάντως σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές θα αφορά τοπογραφικά δεδομένα και όχι για την ανακάλυψη κάποιας μορφής ζωής στον Άρη. Υπεύθυνο γραφείο για τη διαχείριση του MRO είναι το JPL της NASA το οποίο αποτελεί τμήμα του ινστιτούτου τεχνολογίας στην Πασαντίνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.
Ο αξίας 720 εκατ. $ διαστημικός βολιστήρας  είναι σχεδιασμένος για την πραγματοποίηση χαρτογράφησης και λήψης φωτογραφιών και είναι εφοδιασμένο με σειρά επιστημονικών οργάνων όπως κάμερες, φασματογράφους και ραντάρ για την ανάλυση του εδάφους, την ανακάλυψη κοιτασμάτων ορυκτών και του πάγου στον κόκκινο πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου