Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

"Φαντάσματα" στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς κυνηγά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Προκειμένου να καλύψει το σοβαρότατο έλλειμμα ασφάλειας στην καθημερινή ζωή του Έλληνα πολίτη, η ηγεσία της ΕΛΑΣ φαίνεται πως έχει αποδοθεί σε ένα αγώνα να ανακαλύψει πρόσωπα και καταστάσεις εκεί που δεν υπάρχουν, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα.
Έτσι με απανωτές δηλώσεις για αυξανόμενη επικινδυνότητα οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς και αόριστες διασυνδέσεις σε καθαρά νοητικό επίπεδο (και χωρίς συγκεκριμένες απολήξεις αφού δεν έγινε δυστυχώς για αυτούς που το επινόησαν δυνατό να εξευρεθεί κάποιου άλλου είδους διασύνδεση του Νορβηγού μακελάρη Μπρέιβικ με την Ελλάδα), επιχειρεί η ηγεσία της ΕΛΑΣ τη δημιουργία κλίματος γενικής αποσταθεροποίησης και εχθροπάθειας  εναντίον ενός πολιτικού χώρου.
Το «κυνήγι» αυτό των «μαγισσών» ξεκίνησε ουσιαστικά στις 26 Ιουλίου όταν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρης Οικονόμου και μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έκανε λόγω μεταξύ άλλων για τη «δημιουργία μιας φασίζουσας ακροδεξιάς προέλευσης βίας».
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κοκκαλάκης αναφέροντας στο Associated Press  ότι έχουν αυξηθεί οι σχετικοί έλεγχοι σε «ακροδεξιά» sites, μετά το μακελειό στη Νορβηγία, ενώ η Ελληνική Αστυνομία τα τελευταία 24ωρα έχει αυξήσει την παρουσία της σε περιοχές όπου προσεύχονται μουσουλμάνοι μετανάστες, όπου σύμφωνα  πάντα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, «η αύξηση αυτή υπάρχει, μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στη Νορβηγία».
Τώρα τι ακριβώς ψάχνει η ΕΛΑΣ σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της είτε σε ιστολόγια του χώρου της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς είτε σε χώρους των μουσουλμάνων είναι άγνωστο. Η «αξιοποίηση» όμως ενός επεισοδίου σε μια άλλη χώρα, όπου θύματα ήταν Νορβηγοί και όχι μουσουλμάνοι, για τη δημιουργία ενός κλίματος "εχθροπάθειας" και κοινωνικής φοβίας εναντίον ενός πολιτικού φάσματος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από προβοκατόρικη έως και ως  ύποπτη.
Η στάση αυτή όμως της Αστυνομίας και οι δηλώσεις μάλιστα σε διεθνή ΜΜΕ φαίνεται πως είναι υπεύθυνη και για την αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων αυτών στον ελληνικό Τύπο τα οποία μιλούν για κτυπήματα «τύπου Μπρέιβικ» στη χώρα!
Βέβαια κτύπημα «τύπου  Μπρέιβικ» στην Ελλάδα, ότι δηλαδή κάποιος θα επιχειρήσει να εκτελέσει νέους σε κατασκήνωση (άραγε υπάρχουν τέτοιες στην Ελλάδα;) του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ και η αναπαραγωγή ενός τέτοιου σεναρίου από τα ΜΜΕ, μόνο αίσθημα αποτροπιασμού μπορεί να προκαλέσει. Γιατί αυτό είναι κτύπημα «τύπου Μπρέιβικ» καθότι δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο.
Είναι το λιγότερο απαράδεκτο, νοσηροί εγκέφαλοι να επιχειρούν να στήσουν «κλίμα Νορβηγίας» στην Ελλάδα  καλλιεργώντας εχθροπάθεια και φοβικά σύνδρομα εναντίον της κοινωνίας, χωρίς να υπάρχει κανενός είδους βάσιμο στοιχείο.
Περισσότερη προσοχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα και μάλιστα από ανθρώπους σε υπεύθυνες θέσεις δεν θα έβλαπτε 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου